Bisdombedevaart Lourdes 2017

bisdomwapen.tifBisschop De Korte: "Mag ik u uitnodigen om met mij naar Lourdes te gaan?"

Het bisdom van 's-Hertogenbosch gaat in 2017 (14 t/m 21 oktober) op een 8-daagse bedevaart naar Lourdes. Op deze pagina vindt u alle informatie over deze bisdombedevaart.

Met de bisschop op bedevaart
Bisschop De Korte nodigt iedereen van ons bisdom uit om mee te gaan: "Mag ik u uitnodigen om met mij naar Lourdes te gaan? Op onze bedevaart kunnen wij onze onderlinge band versterken en ons geloof verdiepen. Wij kunnen inspiratie opdoen voor onze inzet in onze eigen parochiegemeenschappen. In vertrouwen op Christus kunnen wij samen de Kerk opbouwen."
klik hier voor het filmpje met de boodschap van bisschop De Korte.

Programma
Tijdens de pelgrimage wordt dagelijks een bezoek gebracht aan het Heiligdom. Er wordt aangesloten bij de diverse plechtigheden zoals de Internationale Hoogmis, de Sacraments- en Lichtprocessie. Tijdens deze plechtigheden weten we ons verbonden met de Wereldkerk vanwege de vele andere pelgrims uit allerlei landen. Er zijn ook gebedsmomenten die voor de eigen Bossche bedevaart zijn: de pontificale openings- en slotviering, de kruisweg, viering tijdens de Avond van Barmhartigheid. Het hoogtepunt is de Eucharistieviering aan de Grot waar Maria aan Bernadette is verschenen. Eerder in de week gaan we met de hele bedevaartsgroep in processie door de Grot.

Daarnaast is er voldoende ruimte voor ontspanning. Tijdens de bedevaart kunt u onder leiding van de hotelleider verschillende bezienswaardigheden in het stadje Lourdes bezoeken en een excursie naar de schitterende Pyreneeën maken, of, speciaal tijdens deze bisdombedevaart, een excursie naar het heiligdom van de Heilige Vincentius in Saint Vincent de Paul nabij Dax.

Ontmoeting
"Een bedevaart is een goede mix van gebed, ontmoeten, gezelligheid en een goede maaltijd", aldus Mgr. De Korte. Ontmoeting is een belangrijk element in de bedevaarten die het bisdom van ’s-Hertogenbosch organiseert. Ook in 2017 staat ontmoeting centraal in Lourdes: in dit geval de ontmoeting met Maria en via haar de ontmoeting met de Levende Heer. Maar ook voor de onderlinge ontmoeting is volop gelegenheid. Pelgrims leren elkaar tijdens de bedevaart goed kennen, zo is de ervaring.

“Door met elkaar te pelgrimeren willen we de parochies de kans geven een stevig fundament te geven om mensen van de verschillende geloofsgemeenschappen écht bij elkaar te brengen. Samen verdiepen we ons geloof en versterken we onze onderlinge banden. We mogen met onze vreugde, maar ook onze zorgen op weg gaan naar Lourdes, naar Maria. Wanneer velen met ons meegaan, kunnen we gezamenlijk een geloofservaring opdoen. Daarom is het mijn vurige hoop dat ik met jong en oud, met ziek en gezond, in 2017 naar Lourdes op bedevaart mag gaan”, aldus bisschop De Korte.

Organisatie
Voor deze editie van de bisdombedevaart is pastoor-deken Vincent Blom de hoofdaalmoezenier, dhr. F. van Genugten is de projectleider van de bedevaart. Het bisdom geeft invulling aan de inhoud van de bedevaart. De touroperator en samenwerkingspartner voor deze bedevaart is de VNB (Vereniging Nationale Bedevaarten). De VNB draagt zorgt voor alle logistiek zoals het vervoer en verblijf van deze bedevaart.

Folder
Klik hier voor de folder met meer informatie over de bisdombedevaart.

Mocht u nog vragen hebben, mail dan naar fvgenugten@bisdomdenbosch.nl

"Gaat u mee?"