Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 13 SEP

  JbdB on Tour; vier verdiepingsavonden voor jongeren

  ​​JbdB on Tour, een nieuw initiatief van Jong Bisdom den Bosch! Een serie van vier verdiepingsavonden voor jongeren (16-30 jaar), waarbij jongeren al reizend – langs de grote steden in ons bisdom en – met elkaar op zoek gaan naar inspiratie en hun passie. Op zoek naar datgene waar het hart van jongeren sneller van gaat kloppen. Samen op Hartstocht; het thema van dit JBDB-jaar.

  Lees verder..

 • 12 SEP

  Cursus Tienerpastoraat 2019 gestart

  ​Dinsdagavond 10 september is de jaarlijkse tienerpastoraat cursus gestart.  De opening van 3 cursusavonden die dit jaar weer worden aangeboden door de afdeling Jeugd & Jongeren van  het bisdom Den Bosch.

  Lees verder..

 • 10 SEP

  In Memoriam P.J.J. van Heeswijk

  ​​Op 8 september 2019 is te Mayville (Zuid-Afrika) overleden de zeereerwaarde heer Petrus Johannes Josephus van Heeswijk, emeritus-pastoor in het Aartsbisdom van Durban.

  Lees verder..

 • 09 SEP

  ​De KISG komt naar u toe

  ​Op 7 oktober 2019 zal de Kerkelijke Instelling Sint Gregorius (KISG) een workshop organiseren voor alle koren in het dekenaat Asten-Helmond.
  Deze workshop wordt gehouden in Deurne.

  Lees verder..

 • 04 SEP

  Roepingendag: 23 november 2019

  ​​Ben je in de leeftijd tussen 17 en 35 jaar, dan nodigen we je van harte uit bijeen te komen rond vragen als:
  - Wat vraagt God aan mij?
  - Welk plan heeft Hij met mij?
  - Welke stap zou ik kunnen zetten?
  - Zit ik wel op de juiste weg?

  Lees verder..

 • 29 AUG

  Refresh 2019: Openingsactiviteit Jong Bisdom Den Bosch

  ​​Refresh is traditioneel dé startactiviteit (na de zomer) van Jong Bisdom Den Bosch voor tieners en jongeren (12-30 jaar). Nieuw school- en werkjaar, nieuw JBDB jaar! We gaan elkaar weer zien op zondag 22 september na de vakantie en maken nieuwe vrienden, maken kennis met elkaar, met het nieuwe jaarthema en luiden het nieuwe JBDB jaar in met een gezellig en actief samenzijn.

  Lees verder..

 • 28 AUG

  Column Mgr. De Korte: Gepolariseerd Amerika

  ​​Afgelopen maand  heb ik een rondreis gemaakt door een deel van de Verenigde Staten. Samen met mijn zus bezocht ik het noordoosten van dit immense land. Naast New York en Washington reisden wij door New England. Feitelijk liggen hier de wortels van de VS.

  Lees verder..

 • 21 AUG

  Let op: Internetoplichters doen zich voor als pastores

  ​​Internetcriminelen geven zich in e-mails uit voor pastorale beroepskrachten in een poging een gunst te verkrijgen. Zowel de parochie Heilige Franciscus (Bommelerwaard) als het bisdom Breda maken melding van e-mails waarin sprake is van identiteitsfraude (phishingmail). Het bisdom waarschuwt niet op de verzoeken in te gaan en de e-mail zo mogelijk te rapporteren bij de gebruikte maildienst.

  Lees verder..

 • 02 AUG

  Herdenking kapelaan en verzetsheld Harry Koopmans

  ​Op vrijdag 9 augustus is het precies 75 jaar geleden dat kapelaan Harry Koopmans door de Duitse bezetter werd doodgeschoten voor zijn pastorie in ‘s-Hertogenbosch. Daarom wordt hij in die stad dit jaar op bijzondere wijze herdacht.

  Lees verder..

 • 02 AUG

  Column Mgr. de Korte: Cultuurpessimisme

  ​​Niet weinig christenen in Nederland, en waarschijnlijk in de gehele westerse wereld, hebben zorgen over de ontwikkelingen in de samenleving. Sinds minstens een halve eeuw zit Koning Zelfbeschikking stevig op de troon. God en christendom zijn voor velen tot een herinnering geworden.

  Lees verder..