Terugblik: Zeilkamp Noventus 2024

Terugblik: Zeilkamp Noventus 2024

Op zaterdag 10 augustus was het dan eindelijk zover: De start van zeilkamp Noventus, hét zeilkamp voor katholieke gelovigen tussen de 12 en 18 jaar! Dit jaar met een recordaantal cursisten, er waren 38 tieners die een week vol zeilen, vriendschap en geloof tegemoet gingen. Nadat iedereen van zijn ouders afscheid had genomen, konden we met een hele boel bagage vertrekken naar Holtus, het eiland waar we deze week zouden verblijven.

Een van de grootste redenen om op zeilkamp te gaan, is natuurlijk om te leren zeilen. En dus maakte iedereen zaterdagmiddag kennis met hun instructeur en de rest van de boot. Iedereen was verdeeld over 10 valkjes, zodat er genoeg tijd is om het zeilen te oefenen. Ook krijgt iedereen theorieles, waarin de instructeurs meer uitleggen over de theorie achter het zeilen, iedereen natuurlijk op zijn eigen niveau.

Maar zeilen is vermoeiend, en gelukkig was er genoeg vrije tijd om ofwel theorie te leren, of om even te ontspannen aan het water. Op de warme (maar ook de koudere) dagen werd er ook veel gezwommen, en er werden ook genoeg spellen gespeeld.

Het mooie aan zeilkamp Noventus is dat het een katholiek zeilkamp is. Onder leiding van een priester werd elke dag de mis gevierd, was er een avond van barmhartigheid, en leerden we over het plan wat God voor ons heeft. En omdat het soms moeilijk is om je eigen talenten te zien, was er een complimentenlijn in het leven geroepen: Iedereen had een envelop, die gedurende de week werd gevuld met allerlei complimenten door je kampgenoten. En op het einde van de week kreeg je de envelop mee naar huis.

Het was dus weer een geslaagde week, met heel veel dank aan alle vrijwilligers die als instructeur mee waren, of die voor voldoende eten en een schoon eiland hebben gezorgd!

En volgend jaar gaan we natuurlijk gewoon weer, in 2025 zijn we van 9 tot en met 16 augustus op zeilkamp.